Fietsroutes in Zeeland leiden u door een landschap van water, dijkjes, kronkelende paden en de duinen. U komt bekende steden als Middelburg, Vlissingen, Renesse, Zierikzee en Goes tegen. Dit is nog maar een greep van wat de provincie te bieden heeft op haar prachtige eilanden. Fiets een rondje Zeeland en plan een knooppuntenroute verdeeld over een aantal van de eilanden, rechtstreeks vanaf Parc Ganuenta. Zeeland is het meer dan waard om op de fiets ontdekt te worden. Bij ons kunt u eenvoudig een fiets huren via onze receptie of onze via onze webshop. Hieronder onze tips voor de mooiste fietsroutes:

Fietsen rond de Oosterschelde en Neeltje Jans
Met dit rondje van 56 km rond Nationaal Park Oosterschelde heeft u gegarandeerd een prachtige dag! De Oosterschelde is het grootste en natste park van Nederland. Door de verschillende ecosystemem zult u onderweg verschillende planten en dieren aantreffen. Ook kunt u een bezoekje brengen aan viskwekerij Neeltje Jans, waar mosselen van topkwaliteit geleverd worden. De ideale plaats om de specialiteiten van Zeeland te proeven.

U vertrekt vanaf knooppunt 39, op Noord-Beveland. U fietst langs het water richting de Oosterscheldekering. Halverwege deze tocht over het water, kunt u een pauze nemen bij Deltapark Neeltje Jans, waar van alles te doen is! Naast de overheerlijke vis die u kunt proeven, is een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans een echte aanrader.

Na deze stop fietst u verder, over zandplaat de Roggeplaat, richting het vasteland. U slaat rechtsaf en fietst verder langs de Oosterschelde. U komt langs uitkijktoren "de Plompe Toren" waar u van de prachtige omgeving kunt genieten. Tot slot fietst u via de Zeelandbrug terug naar de andere kant van de Oosterschelde naar het punt waar u deze fietstocht begon; Parc Ganuenta. Klik hier voor de fietsknooppuntenroute.

Fietsen langs de Oosterschelde en het Veerse Meer
Met de aanleg van de Deltawerken kunt u het hele jaar rondom het Veerse Meer fietsen. Trotseer de wind op de dam of pak de veerboot naar de overkant.

De fietsroute gaat parallel aan het water en onderweg ziet u diverse zeilboten en surfers over het water varen. In de historische stad Veere herinneren de straten en gevels aan een rijk verleden en vindt u er tal van leuke plekken, waaronder gezellige restaurants en terrasjes.

In de zomerperiode kunt u gebruik maken van twee toeristische veerdiensten: tussen Veere en Kamperland en tussen Kortgene en Wolphaartsdijk. Klik hier voor de fietsknooppuntenroute.

Daarnaast kunt u ook gemakkelijk zelf uw fietsroute plannen met de fietsrouteplanner. Klik hier en plan uw eigen fietsroute en tussenstops.